DEN TÖNTIGA TÅGRESENÄREN

Jag sitter på ett tåg som precis börjat rulla söderut. Det är på väg till Guildford, ett ställe jag inte vet någonting om förutom att det ligger sydväst om London. Så för första gången sedan jag flyttade till Storbritannien lämnar jag storstaden. Jag skall jobba på en mässa, så det är inte mer spännande än så. Jag har signat upp mig på ganska mycket jobb de kommande veckorna nu och de mesta är utanför London. Vi får betalt för restiden också, så varför inte. Dessutom tycker jag att det är rätt roligt att åka tåg faktiskt. Även om jag innerst inne alltid kommer att önska att det skall ta mig mot Hogwarts, så tycker jag att tåg är det i särklass bästa sättet att resa. Du får se omgivningen på ett annat sätt än med flyg, du slipper (förhoppningsvis) alla stopp en buss gör och det är snällare mot miljön än bil. Ser fram emot att se den gråa, engelska landsbygden jag troligen befinner mig i om sisådär 30 minuter.

Apropå upptäcka omgivningar osv, så gick jag en promenadslinga hemma jag aldrig gått förut. Jag bor nära ett område som heter Hammersmith och det ligger intill Thames river. Det var en väldigt fin strandpromenad där, även om ’stranden’ i sig inte är mycket att hurra för. Men det var första gången jag kände att det kanske ändå finns någon form av natur här som inte är totalt konstruerad. Jag har ju inte riktigt varit här under perioden då parkhäng dominerar, så jag är medveten om att jag missat Londons ’gröna’ sida än så länge. Men det känns ändå najs att vi har den där sketna älven/floden (vad det nu klassas som egentligen) att hänga vid så pass nära hemma.

Nu skall jag ta tillfället i akt att drömma mig bort till livet som en musikvideo-stjärna. Har ju ändå tillgång till både en tom vagn och ett semi-rent fönster att titta ut i. Kanske skall jag klämma ut en liten tår till Adele’s All I Ask samtidigt också. För inlevelsens skull.Hammersmith Bridge.

Utanför vår lägenhet att vårtecknen börjat krypa (explodera) fram och då det var 16 grader igår så hoppas hela min själ på att park-hänget snart är igång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *