CLOSING CHAPTER

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Jag tror det slutar här nu, det här med blogg. Livet blev av, och nu har jag ju någon att prata av mig med varje dag istället för bara mig själv genom tangenterna på min alltmer skruppliga laptop. Jag har nu en sambo, om en vecka får vi reda på om vi blir hundägare till sommaren och jag är snart färdig jurist. Jag har spenderat hösten och våren med att läsa in kurser jag hade efter mig och som jag aldrig trodde att jag skulle ta mig igenom. Det visade sig att jag hade fel, och nu sitter jag här i en gästhamnsstuga medan en pandemi i Covid19 utspelar sig där ute. Det blev inget “ordentligt” jobb i år. Världen tog en annan vändning. Jag vet ändå inte vad jag vill göra sedan. Kanske doktorand. Då får man ju skriva saker som ingen annan läser, ungefär så som med denna bloggen. Nästa gång jag skriver av mig är det säkert om något filosofiskt fluff-fluff i en pretentiös akademisk tidsskrift. Eller kanske en barnbok. Jag väger lite mellan alternativen.

Så nu säger vi hej-så-länge. Vi hörs nog igen.

 

START, SLUT ELLER MITTEMELLAN

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nu är jul och nyår förbi, och även min en månads långa ledighet som jag spenderat hemma i Sverige. Imorgon åker jag tillbaka till London och betar av de sista månaderna där innan jag flyttar hem någon gång i slutet på mars. Jag spenderade julen med Edvins familj i Trysil vilket var supermysigt, sen var vi på Marstrand på nyår. Nu har Edvin dragit till Champoluc för en skidsäsong där, han drog i förrgår. Och jag skall som sagt vidare till mitt imorgon. Återigen skiljs vi åt för en stund, efter världens bästa december där jag haft lyxen att få hänga med honom varje dag.

… Så det tog visst hela 1.5 dygn innan jag vände mig hit för att skriva av mig lite. Jag är ju känslomänniska deluxe och jag antar att det alltid känns värst i början när en är ifrån varandra kanske. Eller det vet jag ju – blödiga jag har ju redan grinat av mig för att vi inte kommer att ses på ett tag. Stackars Edvin. De där tårarna känner jag mig dum för nu. Ville inte få det att verka som om jag inte vill att han ska vara iväg, för jag tycker ju genuint att det är superroligt för honom att han skall få riktiga pang-månader med skidåkning, öl och solstrålar och jag vill höra om allt han gör, ser och upplever. Det är tudelat bara. Det är superkul och sorgligt samtidigt – att inte få ses så ofta som en vill. Det är asjobbigt och nyttigt samtidigt – att få sakna varandra en stund. Jag känner mig både lite taskig och otacksam som vill att dagarna skall gå fort, för jag vill ju att han ska ha maximalt med kul och att jag ska uppskatta varje dag av min sista tid i London. På samma gång så längtar jag mer tills april än till någonting annat. Någonstans är det ju ändå så att jag inte längre har 100 % superkul om inte han är med. Det är väl så när en tycker om någon sådär mycket som jag tycker om honom antar jag. Och jag vet inte hur jag kommer hantera att ha en miljon ord att läsa och skriva samtidigt som han ska dricka en miljon öl (…eventuellt var det en överdrift åt båda håll). Jag vet ju vilka tendenser jag har till att sväva iväg i tankarna och sluta fokusera, funderar på vad han gör och hur han mår. Jag vet därför inte om den största lärdomen av det här kommer bli att hantera distansen, saknaden eller mig själv. Jag har lite att brottas med den här våren känner jag.

… Och det är ju fullständiga lyxproblem egentligen. Jag har snart en examen i någonting jag tycker är superintressant och jag har världens finaste kille. Min mamma intygar det varje dag och jag undrar nästan om inte hon kommer sakna honom lika mycket som jag. Men jag har kommit fram till att en får och kan känna sig tudelad. Eller jag tillåter mig själv att känna så nu iallafall. Jag tror en kan vara både glad och deppig åt samma sak; ha det lyxigt och ledsamt på samma gång. Början på det här året får kännas som en start, ett slut och en nedräkning samtidigt. En start på ett nytt kapitel, ett slut på en drömmig månad hemma och en nedräkning till vad som kommer härnäst. Och vad som känns härligast i denna kråksången är att det är fullständigt omöjligt att distans en stund ska ha någon inverkan på framtidsutsikterna med den där öldrickande skidåkaren. Jag tror och hoppas att han känner så också. Visst kan han få ha roligt några månader utan mig, men resterande av alla månader får han allt räkna med att jag ska med!

LITTLE LESS LONDONER

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Det går nog inte riktigt att ta igen över ett halvår av tankar som inte skrivits ner, men jag fick lite feeling igår och kände att det är ganska roligt att titta tillbaka på vad en skrivit ibland. Så därför sitter jag här idag igen och knappar ner litegranna. Jag skriver ju bara i den här bloggen för min egen skull ändå så det gör inte så mycket om jag var för upptagen med att leva för att hinna skriva ner vad jag genomlevde från mars 2018 tills nu. Det är bara ett gott tecken; jag har för roligt och resonerat med andra och inte bara mig själv.

Jag tror jag måste skriva av mig lite om hur det känns att vara tillbaka i London den här gången. Jag drog ut på att åka tillbaka så länge som möjligt för att jag ville vara kvar med Edvin, men när det närmade sig skolstart var det ju trots allt dags. I år bor jag med Henrik och Synne igen, men Andrea bor numera med sin pojkvän och vår fjärde musketör är nu Linnea som jag umgicks med mycket när jag var yngre. Det känns skitbra, alla är hur snälla och trevliga som helst och lägenheten i Hammersmith känns kanon. Det är roligt att vara tillbaka i denna delen av stan, för jag tyckte verkligen om Hammersmith första året jag bodde här. Sen att jag mestadels sitter och läser och än så länge inte upptäckt vår location tokmycket är väl en annan femma. Det känns verkligen att det är sista året på min bachelor nu; det är så mycket att läsa. Samtidigt är mitt huvud kvar på Marstrand och jag har svårt att hitta koncentrationen till att tänka på någonting annat än han som är kvar där. Men jag får bara skärpa till mig helt enkelt. Vi får väl se hur snart det sker bara.

Förra sommaren var jag så taggad på att komma tillbaka hit. Jag hade i princip ångest över att sommaren med allt vad den innebar var slut, men jag såg fram emot att komma tillbaka till London. Denna sommaren känns som att den kommer leva vidare för alltid; jag hann inte reflektera över att den tog slut eftersom jag fick det bästa med den med mig in i höstmörkret. Men tanken på att komma tillbaka till London var verkligen inte lockande. Det enda som kanske lockade var att komma till någon sorts rutin. Där hemma började allas gråa vardag och alla behöver nog en grå vardag, även jag. Det var väl dags att dra igång här nu. Men känslan jag haft förut; längtan till stora stan där det händer någonting i varje gatuhörn och där konstrasterna till Sverige är otaliga, den finns liksom inte längre. Jag tror det är en blandning av att jag känner mig rätt klar här nu och att jag hittat hem någon annanstans. Jag vill liksom bo någonstans med mina saker och ha ett examensdiplom i handen. Och jag vill inte befinna mig på en ort där inte Edvin är. Det är så svårt det där. Jag har alltid tänkt att det känns farligt att begränsa sig för någon annan och inte göra eller åka dit en vill i världen. Men jag tror jag har missförstått det där, troligtvis för att jag inte vetat bättre. För när en tycker om någon såhär mycket så vill en inte åka till det där hörnet i världen utan att ha den där personen med sig. Inte en lång stund iallafall. Så ah, nu känns det mest som om jag behöver läsa ut sista kapitlen på en bok som jag konstaterat att jag tröttnat på. Det tar emot, fan. Varje sida tar 300 år. Det är bara 5 månader kvar här, men det känns länge. Samtidigt som jag vill jag uppskatta där jag är; embrace:a nuet och yadayada, så är verkligen London ett mellanstopp jag känner att jag stått kvar på tillräckligt länge nu.

Med det sagt så skall jag anamma denna gråa dag och ha en kanonbra dag. Jag skall träffa uni-kompisarna ikväll och nu skall jag läsa in lite inför nästa vecka. Har shitloads to do, och det skall jag göra i min pyjamas sittandes i mitt burspråk.

Tillbaka för min sista hösttermin på King’s. Är så tacksam över att få gå här ändå.

 

Jag i mitt heltäckningsbeklädda rum. 

 

Tillbaka vid Hammersmith Brigde!

 

Henke och pubhäng. Lite roligare här än i Mile End – här är pubarna fler och närmare hehe. 

 

På cafét The Corner House som ligger mitt emellan vår lägenhet nu och där jag bodde i Shepherd’s Bush första året. Ska en bli stammis någonstans i ens liv känns det som att det kommer bli här.

KÄRA NÅN

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Det var över ett halvår sedan som jag kände att jag behövde sätta ord på mina känslor och tankar i text här. Det säger sig självt att det hänt ett och annat sedan dess. En fjärde termin på King’s är över och en femte har börjat, en ytterligare sommarsäsong på Marstrand är förbi och jag bor numera i Hammersmith fram till slutet på mars nästa år.

… För sen ska jag hem. Jag vet att jag skrivit ner här flera gånger att vad ‘hem’ är har varit så oklart och odefinierat för mig så länge, men fan, jag har hittat hem nu. Till en person. Sommaren 2018 alltså, vilket guldkorn. Idyll. Det var nattbad, fuldans och högsång på dansgolv, AW:s, båtturer, middagar, frukostar, turer i kärror ner för backar, lekplatshäng klockan 03, vandringar i berg, blommor bakom öronen, cykelturer med lite för mycket alkohol i blodet, handhållningar, kyssar, fina ord, höga skratt. Allt med den bästa människan jag träffat. Jag vill bara ha honom i min närhet hela tiden. Han är smart, snäll, rolig, fin, gullig, han debatterar emot mig, motbevisar mig, berömmer mig och kramar mig. Jag har inte känt mig älskad på det här sättet förut, eller känt mig så trygg i någons armar som i hans. Ingen har tittat på mig så som han gör, eller sagt sådant till mig som han gör. Och även om jag är här i London nu och han är i Sverige och vi kommer leva på olika orter för en stund så är det så himla, himla värt det. Jag vill verkligen bara vara med honom.

Det var knappt ett år sedan som jag sa ‘hemma’ till 3 ställen, jämförde mig med mina vänner som alla ‘hittat någon’ och tyckte alla killar jag träffat på var rätt så skräpiga. Nu har jag träffat någon som jag vill spendera varje vaken och sovandes sekund med. Skit i resten av världen, jag vill vara där han är. Lite så känner jag. Och om tre dagar skall jag hem till Edvin. Har aldrig ens längtat till julafton så mycket som jag längtar tills dess, och då var han ändå här i förrgår. Haha, vem kunde trott detta. 20 minuter från där jag växt upp, där var han, hela tiden. Livet är bra lustigt.

SISTERS-IN-LAW

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hösten 2013 började jag på juristprogrammet. Minns första dagen så väl fortfarande. Jag var nämligen så orimligt osäker på vad jag skulle ta PÅ mig. Ironiskt med tanke på att jag bara häromdagen skrev ett inlägg om att jag inte bryr mig om sådant numera. Ännu mer ironiskt att jag något år senare in på programmet färgade håret lila och köpte upp sortimentet på Monki. Hur som helst. Jag hade en DKNY-väska som jag hade ‘investerat i’ (den gick sönder efter ett år, ‘kvalitet håller bättre’ osv). Jag hade också en blåvitrandig skjorta från Ralph Lauren, precis som ungefär alla andra. Kan utan tvekan säga att jag idag aldrig skulle ha tagit på mig en sådan skjorta frivilligt, satan vad obekvämt.

Första dagen, på inskrivningsdagen, så hade vi en introduktionsföreläsning följt av en rundvandring på skolan. Jag tror att vi blev indelade i efternamn och jag skulle gå i en grupp som leddes av en student ett år över oss. Efter den rundvandringen undrade jag om han någonsin ens brukade befinna sig i skolan. Handelshögskolan i Göteborg är inte jättemånga kvadratmeter, men jag antar att vår guide varit för upptagen för att insupa all kunskap om paragrafer för att lära sig att hitta till någonting annat än matsalen.

På rundvandringen med undertecknad (Sjöholm) gick också en SultanSteffnerSelin och Sjöqvist. Kanske skulle också en Sars ha gått med i vår grupp om det inte var för att hon var sen/inte där/bortglömd(?). Elin var hur som helst inte med i våran lilla karavan den dagen. Därefter följde 3 veckor av konstant alkoholintag, hundra stela små spex inför potentiella framtida arbetsgivare som inte kunde bry sig mindre och maskeradfester vars förberedelser av outfits min mamma var mer engagerad i än jag själv. Tre år senare var mina absolut närmsta vänner från juristprogrammets 2018 års examinerande klass fortfarande de där stollarna från rundvandringen som inte lärde oss ett skvatt. Vi hittade tidigt också A-lagarna Andersson, Andersson och Apell (… vars grupp vi nästan alla också borde ha räknats in i efter nollningsperioden kanske) och Elin likaså. Madeleine slutade på programmet rätt tidigt. Men lite avrundat skulle jag vilja säga att det var vi ‘sedan dag ett’.

Det är så roligt hur en grupp människor kan hitta varandra sådär. Gud, vi är ju så olika. Jag minns att jag tyckte Josefin verkade störtskön och hon hade så grov göteborgska att det var svårt att ta henne på allvar: nu tar jag henne på största möjliga allvar för hon är så driven och cool. Frida och Malin verkade hemmakära: de är nog de som vågat sig längst bort av alla. Jag tänkte att Michaela hade hamnat fel; hon var som tagen från en kreativt skrivande-blogg och sade högt till vårt muskelberg till guide att hon ville studera genusrätt och då tror jag han blev ännu mer osäker på vad som var höger och vänster. Elin kom till juristprogrammet direkt från GMU:n och såg (ser) ut som en 10 gånger bättre version av Ebba von Sydow och/eller Emilia de Poret, så hon uppfattades ju inte det minsta skrämmande ((((ironi))))). Nu är hon den jag har närmast kontakt med av dem alla och är faktiskt en riktig mjukis. Jag hade kunnat sätta pengar på att Johanna Steffner var minst 3 år äldre än mig för jag förstod inte hälften av orden i hennes vokabulär. Emelie verkade lugn – det tror jag kanske var en av mitt livs största missbedömningar av en Duracellkanin. Det är så kul med första intryck. Och jag tycker det är så roligt att människor bara känner på sig med en gång de träffas att det där intrycket, hur skevt det än må vara till en början, ändå är ett positivt intryck.

För några veckor sedan skickade alla in sin examensuppsats för att nu vara färdigutexaminerade jurister utom jag. Jag trodde inte att det skulle kännas i hjärtat så som det gjorde faktiskt. Jag är ju där jag vill vara och där jag ska vara just nu. Det är jag säker på. Men känslan var lite som om en blivit snuvad på studenten. Som om målgången stängdes igen medan jag fortfarande var kvar i spåret. Det är ju självklart att så var tvunget att bli fallet – jag har tagit en tre års lång paus från programmet och de andra körde på. Men ändå. Det är någonting med att få knyta ihop säcken; inte bara sin egna men den som en delar med de andra. Få skåla den sista juriststudentskålen tillsammans med dem. Det hade liksom varit roligt att få börja och avsluta den där redan tillsammans med dem. Och nu känner jag mig verkligen återigen som minstingen i gänget (trots att det på pappret faktiskt ändå var Johanna Steffner som var yngst, trots allt…). Minstingen som sitter kvar i skolbänken några år till och som har ‘vuxna juristkompisar’ nu. Det är en obeskrivlig känsla. För samtidigt är jag så otroligt glad att jag inte är dem, haha. Jag är inte där än. Och nu riskerar jag ju inte heller att stjäla varken uppmärksamhet eller ära från någon av dem den dagen jag ställer till med examensfest, för en sådan kan de räkna med kommer att blir av. Summa summarum är jag glad att jag hittade kompisar på ett universitetsprogram som jag så ofta kände att jag inte passade på; som jag inte riktigt kanske är gjord för men som nu vill göra klart för att kunna bocka av den bedriften. De där kompisarna var där ändå, och hjälpte till på vägen när en hade dåliga guider, dagar och tentaresultat.

Det var min lilla historia om mina jurist-kompisar det. Jag är säker på att ni ser dem posera på professionella fotografier hos fina juristbyråer inom snar framtid, men här kommer lite bilder från när Josefin, Michaela, Josefin, Elin och jag var i Stockholm i somras istället. För att jag saknar dem och sommaren. Jag hoppas även att detta blir en fin påminnelse för dem om hur mycket de älskar mig och hur rimligt det är att de som hårt arbetande jurister tar sommarens AW-notor nu när jag fortfarande är en stackars student.
 


DRÖMMIGA SÖNDAGAR

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nu måste det ju verka som om jag har århundradets hemlängtan och inte har någonting alls att göra i London, så som jag skriver om vad som hänt hemma i Sverige hela tiden och om alla vänner och familj jag längtar efter. TVÄRTOM. Jag går under av uppsatsskrivande så det är snarare att jag har för mycket att göra för att hinna med någonting annat inspirerande att skriva om.

Så. Hemma i Sverige senast jag var där hade vi en DRÖMSÖNDAG hos Emma ute på Överön. Lika mycket som jag älskar London och har svårt att se mig själv bo speciellt långt ifrån civilisationen i nuläget så kan jag ändå förstå att Emma och Fredrik älskar att bo därute på vischan alltså. Jag är ju en lantis enda in i själen och uppskattar så fruktansvärt mycket att få komma ut i frisk luft. Det är det jag saknar absolut mest med Sverige faktiskt. Visst, det går att ta sig en liten tripp till Hyde Park om ögonen behöver se någonting grönt men en andas ju säkert in motsvarande minst ett Marlboro-paket inom loppet av en timma. Det är riktigt vidrigt. Jag känner till och med att jag blir förkyld oftare här. Det beror på luften. Helt 100. Helt fruktansvärt. Behöver detoxa lungorna snart igen.

Vi sågs hemma hos Emma på födelsedagsbrunch för henne och mig. Efter det tog vi en kalaslång promenad på öns promenadslinga. En sådan där som biter tag i kinderna och som gärna får ta hur lång tid som helst för att en har fika med sig, ni vet.


Av oss 5 i gänget är det två som vuxit upp lite mer ‘i civilisationen’ (läs: haft minst en granne iallafall) till skillnad från oss andra. De är riktiga hikers som ni ser.


… och då jag och Emma blev 24 nu i januari börjar ju ålderstecknen göra sig märkbara. Emma är en dag äldre så hon pallade inte trycket lika länge som jag. Jag var väldigt stöttande i det hela.


Det var alltså vi två som fyllde 24 år. 24. Ingenting har hänt sedan vi fyllde 9.


Och så det här med gruppfoto. För att Linnea också för en gångs skull ska få vara med på lite foton och inte bara stå bakom kameran. Här fick vi byta pose för att jag tyckte att jag såg ut som världens ljushuvud.


Här tyckte Evelina att alla vi andra såg så kärleksfulla ut och hon hamnade på kanten, så det gick inte heller.


Här tappade jag balansen när murens stenar började ramla isär. Eller så var jag baktung. Minns inte riktigt.


It’s a wrap!