BLAND BÖCKER

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

När jag blir stor vill jag ha ett eget bibliotek hemma. Jag skämtar inte ens. Plats för böcker hamnar långt före plats för smink, skor och puffiga kuddar. Sedan jag var liten har jag älskar böcker och jag slukade dem i princip. Ju äldre jag blivit, desto mindre tid har jag lagt ner på att läsa skönlitterärt. Fan att en har en massa ansvar och saker en måste göra som skall sinka ens läsning sådär. Hur som helst så älskar jag fortfarande böcker. Hur coolt hade det inte varit att klättra upp på en stege för att komma till sektionen längst upp vid taket där böcker om… inte vet jag, astronomi finns. I sitt egna hus. Blir typ exalterad av tanken. När jag går in på Waterstones här, en old-school bokhandel men osorterade hyllor och våningar av litteratur, så tänker jag ibland att jag kanske har en romantisk avvikelse. Finns det någonting som heter bok-fetish? Verkar inte så, enligt mina googlingar. Självdiagnotiserar mig därför som en litteraturentusiast. Känns lagom, liksom.

Idag kanske jag inte känner mig lika motiverad till läsning som annars. Kan bero på att jag har 400 sidor av boken “The tragic vision of politics” att läsa innan helgen är slut. Känner att jag drar mig för att börja och skriver här istället. Jag funderar på att göra en ansiktsmask, städa, tvätta, laga mat. Du vet, allt sådant som en sysselsätter sig med för att undvika det mest nödvändiga på listan. Jag tänker på att jag önskar mig presentkort på Akademibokhandeln i julklapp, as always. Att bokrean är i februari. Att jag inte enbart vill ha ett bibliotek när jag blir stor, utan även en ateljé. Att jag nog måste bli svinrik och hitta mig en mansion om jag skall lyckas trycka in alla dessa rum med höga tak någonstans. Och jag antar att jag med det konstaterandet måste inse att jag nog inte blir svinrik om jag inte lyckas ta examen. Så jag får väl börja läsa nu ändå då.

 

Från Waterstones vid Piccadilly Circus, min favoritbutik i hela London:

 

… till Maughan Library, mitt näste/andra hem/tillflyktsplats: 
Lite oklart vad jag tycker om strumpor i sandaler. Dessutom glittriga, lila strumpor i sandaler. Kan inte helt uppriktigt hävda att jag kände mig supersnygg i det, men fan, en måste testa. Det är snyggt på vissa. Jag är inte feg för att prova. Livet är för kort för att ha tråkiga kläder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *