MORGONSTUND HAR GULD I MUN

Sorry, this content is not available in English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Efter över en månad utan några ord här är jag back on track. 81 raderade spamkommentarer om female viagra senare så är denna blogg vårstädad och jag redo att skriva ner om vad som skett det senaste.

… Vilket är mycket. Jag har fått en vardag här på ett sätt som gör att ventilering inte har behövts/behövs lika mycket längre. Jag har alltid varit dålig på att föra dagbok och ventilera och gör för det mesta det för mig själv. Men det är lite småkul att ha mina dagar nedskrivna här, så jag skall jobba på det. Om inte för ventileringsbehoven så åtminstone för att livet är så KUL och jag vill MINNAS det.

Dagarna på uni rullar på och jag har en triljard uppsatser att skriva här inom den närmsta tiden. Jag håller just nu på och skriva en ganska existentiellt krisig uppsats (coming från en juriststudent) i min internationella rätt-modul som handlar om ‘rätten att ha rättigheter’. Den handlar om minioritetsgrupper och människor utan nationalitet och hur det är en nationalitet (och inte det faktum att vi alla är människor) som ger oss rättigheter i princip. Är ganska så tagen av ämnet och ser faktiskt fram emot att skriva den uppsatsen. Det är många nyttiga men fruktansvärda insikter som kommer på köpet, särskilt för en person som jag; som under rätt så många år av sitt liv satt en tilltro till att mänskliga rättigheter som de ser ut idag är någonting som alla KAN och BORDE vara berättigade till.

“Once they had left their homeland they remained homeless, once they had left their state they became stateless; once they had been deprived of their human rights they were rightless(…)” – Hannah Arendt

 

“Their plight is not that they are not equal before the law, but that no law exists for them; not that they are oppressed but that nobody wants even to oppress them…” – Hannah Arendt

… Men jag skriver annat lite mer lättsamt också!! Har nu genomgått hälften av en kreativ skrivarkurs på British Library och det är  himla roligt. Jag är med råge yngst i ett gäng på 16 väldigt olika individer som deltar i kursen ‘Folklore to Fiction’ där vi lär oss skriva fiktion-böcker och använder en J.K Rowling-utställning som biblioteket ställer ut nu som utgångspunkt. Det är så jäkla häftigt att se hur mycket efterforskning hon gjort till Harry Potter-böckerna. Det är en hel vetskap. Hur hon inspirerats av sägner, tagit namninspiration från stjärnkonstellationer och ritat kartor över hur allting skall hänga samman. Jag som alltid haft drömmen om att en dag skriva en bok blir helt slagen av det och känner ju dock att det är ett sådant projekt att det får vänta tills jag är pensionär. Men kursen har gett mig många matnyttiga tips i hur en bygger karaktärer, omgivningar och en grundstory att bygga vidare på. Jag har 3 onsdagar kvar nu och jag har definitivt blivit ännu mer taggad på att någon gång skriva en fiktion-bok. Tror det är sjukt nyttigt för en att låta fantasin flöda i ord på det sättet. För jag har märkt att en slutar använda fantasin när en blir äldre? Jag kan liksom minnas att jag som barn lät fantasin smyga sig på precis hela tiden. Som vuxen skall en vara så förnuftig, resonlig och realistisk hela tiden. Tråkigt egentligen alltså, en glömmer av att fantisera ganska lätt. MEN: den här skrivargruppen ger mig hopp. Den består av en sådan mix av personer, många av dem äldre. En skotsk gråhårig kvinna som älskar starka färger och glitter. En tjej i min ålder med sneda tänder som alltid har på sig Star Wars-tröjor. En skallig, äldre man med tjock mustasch och Hogwarts-halsduk. En kvinna med Acnekläder, pottfrisyr och som kan allt om folklore. En indisk/brittisk tjej som jobbar som datatekniker och som har ett amputerat ben. Hon har designat sin egna protes så att den ser ut som en bokhylla fylld med böcker. En man som ser ut som ser ut och beter sig som Stanford i Sex and the City som är journalist. En kristen kvinna som frilansat i Dubai de senaste åren. En kort, kraftig liten kvinna med asiatiskt påbrå som vill dela med sig av allt hon skriver (hon är superduktig). En kvinna i medelåldern som ser ut som hon kommer direkt från ett cosplay där hon spelat wildling i Game of Thrones. Hur kul som helst. Aldrig känt mig så normalt tråkig i hela mitt liv haha.

Men det är vardagarna det! Nu är det helg och ikväll skall vi ut. Vi skall ha lite folk över här senare och det blir kanontrevligt. Morgonen kunde inte heller börjat bättre när Kalla vann första OS-guldet i Pyeongchang. Det blir liksom ännu mer underbart när jag och Henrik bor med två norskor. Det är som en dubbel dessert, grädde på moset, morgonstund med guld i min i DUBBEL bemärkelse. Life’s good, life’s good.


Where the magic happens; nya idéer kräver nya skrivböcker. Vissa är svaga för skor och väskor. Detta är min svaghet.


Från British Library…


… till promenader i Canary Wharf. Det är praktiskt mina vardagar nu för tiden.


Återigen böcker. Mjuka byxor och böcker. Det är det jag lever för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *