GLASS, GLITTER OCH ATOMBOMBER

Huvudvärken från gårdagen var inte bakfylla och jag kan återigen försäkra mig om att jag är purfärskt ung och tål alkohol som under de gyllene nollningsdagarna. Är dock svinsjuk. På ett helt sjukt ”jag vill gnälla inför alla”-sätt. Jag skall dessutom till läkaren imorgon för att få svar på hur en ryggradsröntgen jag gjorde häromveckan ser ut. Riktigt LOL:igt om jag skall vara helt ärlig. Här går jag och strösslar pengar på ett gymkort och så svarar universum med sin vanliga ironi och jag orkar/kan inte röra mig en meter. Som den icke-rationella människan jag är kändes det därför riktigt värt nu när jag inte ska förbränna något på x antal sjukdagar att trycka en mangoglass till middag. Så fint att vara vuxen. Att ta alla de där orimliga besluten. Jag bryr mig inte om det är orimligt just nu dock, för brain freeze av glass är nästan skönt i jämförelse med sprängande feberhuvudvärk. Ja, nu fick jag väl in snyggt att jag tror jag har feber också, ÅH GUD stackars mig.

Speaking of sprängande huvudvärk. Idag i skolan har vi pratat om kärnvapen precis hela dagen (den som fattar fattar). Lärde mig bland annat att en nuclear football är en detoneringslåda som väktare bär bakom USA:s president så fort hen lämnar Vita Huset. (Detta kanske är allmänt känt men jag visste då rakt inte om detta så jag skriver om det iallafall). Med en nuclear football kan det skickas iväg ett kärnvapen varsomhelst i hela världen, OM den amerikanska presidenten använder sin nuclear cookie hen alltid skall bära med sig för att aktivera detoneringen. Cookien är typ ett kreditkort. Som Reagan exempelvis tvättade i tvättmaskinen någon gång. Clinton i sin tur tappade bort det i flera månader utan att berätta det för någon. Gott är det Trump: ät upp den och spar oss säkerhetsrisken.

Sådant här är bland annat vad jag lär mig om dagarna på War Studies Department på KCL. Något annat vi fick se idag på den föreläsningen var hur en hur stor påverkan en kärnvapenattack skulle ha på olika ställen i världen i relativa siffror. Här kan ni också undersöka saken om det skulle vara av intresse: http://nuclearsecrecy.com/nukemap/. Jag inser att det för somliga verkar lite småsjukt att skriva om det såhär lättsamt, med tanke på hur extremt farliga kärnvapen är. (Jag är verkligen inte för kärnvapen överhuvudtaget obs obs obs). Jag anser dock att det är viktigt att förstå dem, för de finns i vårt samhälle och kommer troligen inte försvinna. Med det sagt så behöver de nödvändigtvis inte heller användas, vilket snarare är sådant min utbildning fokuserar på. Hur vi på olika sätt undviker/kan undvika säkerhetshoten i världen typ. (För den som legat sömnlös och undrat över vad jag pluggar egentligen).

Men jag måste medge att det inte blir bättre än såhär idag. Hjärnkontoret är är slut för dagen och jag skall försöka krypa upp från fåtöljen som jag i vanlig ordning väljer framför soffan alla dagar i veckan. Ju konstigare ställning desto bättre, som ju ingen någonsin säger.

För den som vill ha århundradets bästa byxor så kan jag meddela att ni letar förgäves. De såldes på H&M för 5 år sedan, är svinfula haremsbyxor med oklart mönster och blir efter flitig användning så tunna att de går sönder på knäna. Användes bäst utan underkläder och har svinbra resår i midjan – med andra ord är de glassätar-kompatibla deluxe. (Jag vill med dessa väl valda ord bara klargöra att detta inte nödvändigtvis är en modeblogg).

Jag har dock en endaste stilregel i livet och det är att bära någonting glittrigt varje dag. Glitter är nämligen min favoritfärg. Här ovan matchar jag fint med en välplacerad, naturlig finne för att markera kindbenet lite extra. Går denna bloggen bra kanske jag startar en youtube-kanal för tutorials i denna look. Vi får se hur det blir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *